RESIPI KEK BATIK

Yeee ha... malam ni nak buat kek batik pulak.. ni resipi dari kakak aku.. Masa habis pantang ari tu terus buat kek batik... dua kali bersamaan dua hari berturut2 aku buat ngan kakak aku.. memang sedap & berkrim... Sapa nak try buat, meh la amik resipi ni.. dijamin halal.... 


To kak mona, kak wati, Tim and my office mate yang dah merasa kek ni, komen skit...hahaaha... sedap hingga menjilat jari agaknya... 




Bahan-bahan
1 bungkus biskut marie
100 grams margerin
1/2 cawan serbuk koko
11/2 cawan milo
1 tin susu cair (sebab dah ada susu cair, so tak payah guna air dah)
1 tin susu pekat




Cara-cara:
1. Patah-patahkan biskut
2. Sediakan periuk: masukkan semua margerin & kacau hingga cair
3. Kemudian masukkan susu cair & susu pekat. Kacau hingga agak panas. 
3. Bila bahan cecair dah panas, masukkan pula koko & milo kacau hingga sebati. 
5. Kacau lagi hingga pekat. Bila dah pekat masukkan biskut & gaul sebati.
6. Bila dah sebati, tuang atas acuan kek, ratakan bagi padat. sejukkan dalam peti sejuk..


pss... untuk topping, boleh la letak coklat ganache ker.. butter cream ker...  


Selamat mencuba... 

Comments