RESIPI BISKUT ALMOND LONDON - dr Hanieliza

BISKUT ALMOND LONDON 



 


Bahan – bahan 
250 gm mentega 
1 cawan gula kastor 
1 biji telur 
1/2 sudu teh esen vanila 
3 cawan tepung gandum 
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung naik sendiri..] ayak semua 
1 s/k emplex [optional] 

Badam yang sudah dibakar 
Coklat masakan - cairkan cara double boiling. 

Cara membuatnya 
1. Pukul gula dan mentega hingga kembang. 
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata. 
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata. 
4. Ambil sebesar ibu jari dan leperkan. 
5. Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur. 
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak . 
7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair. 
8. Sejukkan dahulu baru disimpan. 

Comments